Surprise Birthday Party Part 3

by - 3/06/2017

 Assalamualaikum. Hii readers!

I still can't move on from my birthday parties. Allah sent me the best peoples I have never imagined having them in my life. They are wonderful and lovely. Okay, ini post untuk second surprise birthday party yaaa. Siapa kaki surprise? Semestinyaaaaaaaaaaaa, Kak Liyaaa dan Ain sebagai pembantu.

Mulai daripada jam 1345H , dua orang makhluk ni pick me up at my home. Sangat chaos for me as I have to make up in Kak Liya's car sebab at first dapat mesej pick up jam 1400H jadi tak siap apa lagi. Haha! Takpa, ekspres make up itu tidak mustahil untukku. Maka sesi menconteng muka pun bermula, sampai tak perasan pun pergi ke mana. Sedar-sedar sampai ke Sunway Pyramid dah. Wah!

Ain, Kak Liya dan aku pun menuju ke restoran pilihan mereka. Eh, jalan tepi Restoran Bubba Gump Shrimp Co. Gosh! Aku pernah tengok cerita Forrest Gump and memang so into this story! Kami pun masuk ke restoran dan yeahhh serius tak sangka dapat sambut birthday dekat situ. Decoration cantik sangat macam tepi laut tempat keluarga Bubba (kawan baik Forrest) meniaga sebelum Forrest Gump bantu keluarga Bubba.

Masa ni Kak Liya cakap sambut biasa-biasa je makan-makan gitu. So, I expect nothing. Lepas order makanan, macam biasalah kan tangkap gambar selpie and all admiring the restaurant. Hihi. Cantik sangat decoration restoran ni weh. Staffs sangat friendlyeven chef dia pun. I'm flattered~
Untuk pengetahuan korang jugak, setiap meja makan disediakan 2 signboard iaitu "Run Forrest Run" dan "Stop Forrest Stop" , sign ini adalah untuk waiter/waitress di restoran ni tau. Kalau korang letak "Run Forrest Run" maknanya korang selesa dan tiada masalah tapi kalau letak "Stop Forrest Stop" maknanya korang memanggil waiter.

Signifikasinya adalah dalam cerita Forrest Gump, Forrest ni berlari selepas disuruh Jenny semasa Forrest dibuli oleh kanak-kanak di kampungnya. Jenny akan jerit "run Forrest run". Haa, begitulah ceritanya. Hihi. Semangat aku cerita kan? Sebab Forrest Gump ni adalah kisah benar beb!

Berbalik kepada party ni, masa semua makanan sudah sampai aku rasa macam nak terkam dah tetiba orang datang bawak kek. Maigoshhh! Mak terkejut sampai tak terkata. This one guy asked me to make a quick speech but I'm effin speechless. Sampai si Ain ni pun aku panggil Kak Ain. Ko rase? HAHA! Then they lighted up the candle and sang me a song. Extra ordinary birthday song that sound like this...

"If you want a birthday cake,
Let us see you shake that booty babe,
Shake that booty,
Shake shake that booty"

Ya Allah. Terkejut, segan, nak tergelak semua ada. HAHA!
(Dalam hati.. berani ko detail aku shake booty, nasib baik birthday)😐

Then we are having our sweet times with food. Overall, I really loved this surprise. I'm shocked and surprised girls! So in love with the restaurant, their staffs (they're so friendly) and the food also good.. Pakcik Forrest and Pakcik Bubba I love your shrimp, they're sooooooooo good! Thank you Kak Liya , Ain for this unexpected gift.













video


♥ Thanks for reading♥ 

You May Also Like

0 thoughts